Приготування шоколаду в домашніх умовах.

                                Чи можливо приготувати шоколад в домашніх умовах?   
Насправді зробити справжній шоколад в домашніх умовах не легко. Адже до складу шоколаду обов'язково входить масло какао, яке не так-то просто купити в магазині. Хоча гарячий шоколад - історично перший вид десерту з какао, зробити можна.
Але, з іншого боку, трохи продуктів і фантазії допоможуть створити якщо не справжній шоколад, то інші, такі ж чудові та смачні шоколадні десерти. До того ж сам процес приготування домашнього шоколаду принесе вам море задоволення і позитиву!
І ось перша знахідка! В домашніх умовах ми вирішили замінити какао-масло на вершкове. Знадобилося:  вершкове масло-50 грамів, сухе молоко - 4 столові ложки, какао - порошок - 4 столові ложки,цукор – 2 столові ложки. Спочатку  змішуємо в мисці какао-порошок и сухе молоко. Потім до отриманої маси добавляємо пом"якшене  вершкове масло. Ставимо, отриману суміш на легкий вогонь, постійно помішуючи . Через 4 хвилини додаємо цукрової пудри. Маса гріється ще 4 хвилини  і набуває виду  в"язкої  рідини . Готуємо форму, виливаємо у формочки отриману масу. Прибираємо  на 4 години в морозильну камеру.                                         
Коли шоколад був готовий, ми його спробували. Шоколад виявився гіркуватий.
Зробили висновок, що потрібно добавити більше цукру.
 Дослід 2.
Вдруге ми  збільшили кількість цукру (5 столових ложок), а всі останні інгредієнти залишили без змін.
Другий рецепт  за смаковими якостями  сподобався більше.
 Дослід 3.
Дуже  хотілося зробити шоколад з начинкою. Ми взяли  вершкове  масло-50 грамів , сухе молоко-4 столові ложки, какао-порошок - 4 столові ложки, цукор – 5 столових ложок, ізюм – 2столові ложки. Змішали какао-порошок з сухим молоком, добавили вершкове масло и поставили нагрівати. Шоколад стає більш ніжний, коли масу ввесь час збивають, що  ми і робили. Коли масло розтануло, ми добавили цукрову пудру і ізюм. Помішуючи, чекаємо, коли цукор повністю розтане. Отриману масу розлили у форми і поставили на холод. Через 4 години витягли наш шоколад.
                                                        
Шоколад захолов, але коли  відкушуєш - кришиться.
Висновок: шоколад можна приготувати в домашніх умовах , але він не такий смачний і цілісний , як фабричний .

 Простий рецепт шоколаду в домашніх умовах
Компоненти:
 порошок какао - 100 г
 цукор - 1 чайна ложка
 вершкове масло - 50 г
 молоко - 2 столові ложки
Як приготувати:
 Гріючи молоко на маленькому вогні (не доводячи до кипіння), додаємо в нього цукор і какао. Потім масло розтоплюємо на водяній бані; змішуємо його з молоком. Отриману суміш доводимо до кипіння, після чого залишаємо на маленькому вогні ще на пару хвилин. Молочний шоколад розливаємо по формах, охолоджуємо в холодильнику і можна насолоджуватися!
 Рецепт шоколаду з какао і ваніллю
Компоненти:
 какао порошок - 4 столові ложки
 цукор - 1 склянка
ванілін - 0,5 чайної ложки (або один пакетик ванільного цукру)
 молоко - 0,5 склянки
 молочний порошок - 2 склянки
 вершкове масло - 125 г
Додатково: сухофрукти, горіхи, ізюм - за смаком

Як готувати:                                                                                                                                               Гріючи молоко на слабкому вогні, висипаємо в нього цукор і ванілін, безперервно помішуючи. Додаємо масло, розтоплене на водяній бані. Потім додаємо до суміші какао і сухе молоко, як і раніше, безперервно помішуючи. Отриману суміш залишаємо на повільному вогні ще 15 хвилин. Наприкінці, за бажанням, можна додати до суміші горіхи, родзинки або подрібнені в блендері сухофрукти. Після чого охолоджуємо шоколад ,щоб застиг.

Немає коментарів:

Дописати коментар