Чи можливо приготувати шоколад в домашніх умовах?
Насправді зробити справжній шоколад в домашніх умовах не легко. Адже до
складу шоколаду обов'язково входить масло какао, яке не так-то просто купити в
магазині. Хоча гарячий шоколад - історично перший вид десерту з какао, зробити
можна.
Але, з іншого боку, трохи продуктів
і фантазії допоможуть створити якщо не справжній шоколад, то інші, такі ж
чудові та смачні шоколадні десерти. До того ж сам процес приготування
домашнього шоколаду принесе вам море задоволення і позитиву!
І ось перша знахідка! В
домашніх умовах ми вирішили замінити какао-масло на вершкове. Знадобилося:
вершкове масло-50 грамів, сухе молоко - 4 столові ложки, какао - порошок
- 4 столові ложки,цукор – 2 столові ложки. Спочатку змішуємо в мисці какао-порошок и сухе молоко.
Потім до отриманої маси добавляємо пом"якшене вершкове масло. Ставимо, отриману суміш на
легкий вогонь, постійно помішуючи . Через 4 хвилини додаємо цукрової пудри.
Маса гріється ще 4 хвилини і набуває виду
в"язкої рідини . Готуємо форму,
виливаємо у формочки отриману масу. Прибираємо
на 4 години в морозильну камеру.
Коли шоколад
був готовий, ми його спробували. Шоколад виявився гіркуватий.
Зробили
висновок, що потрібно добавити більше цукру.
Дослід 2.
Вдруге ми збільшили кількість цукру (5 столових ложок),
а всі останні інгредієнти залишили без змін.
Другий рецепт
за смаковими якостями сподобався
більше.
Дослід 3.
Дуже хотілося зробити шоколад з начинкою. Ми взяли
вершкове масло-50 грамів , сухе
молоко-4 столові ложки, какао-порошок - 4 столові ложки, цукор – 5 столових
ложок, ізюм – 2столові ложки. Змішали какао-порошок з сухим молоком, добавили
вершкове масло и поставили нагрівати. Шоколад стає більш ніжний, коли масу
ввесь час збивають, що ми і робили. Коли
масло розтануло, ми добавили цукрову пудру і ізюм. Помішуючи, чекаємо, коли
цукор повністю розтане. Отриману масу розлили у форми і поставили на холод. Через
4 години витягли наш шоколад.
Шоколад
захолов, але коли відкушуєш - кришиться.
Висновок:
шоколад можна приготувати в домашніх умовах , але він не такий смачний і
цілісний , як фабричний .
Простий
рецепт шоколаду в домашніх умовах
Компоненти:
порошок какао - 100 г
цукор - 1 чайна ложка
вершкове масло - 50 г
молоко - 2 столові ложки
Як
приготувати:
Гріючи молоко на маленькому вогні (не доводячи
до кипіння), додаємо в нього цукор і какао. Потім масло розтоплюємо на водяній
бані; змішуємо його з молоком. Отриману суміш доводимо до кипіння, після чого
залишаємо на маленькому вогні ще на пару хвилин. Молочний шоколад розливаємо по
формах, охолоджуємо в холодильнику і можна насолоджуватися!
Рецепт
шоколаду з какао і ваніллю
Компоненти:
какао порошок - 4 столові ложки
цукор - 1 склянка
ванілін - 0,5 чайної ложки (або один
пакетик ванільного цукру)
молоко - 0,5 склянки
молочний порошок - 2 склянки
вершкове масло - 125 г
Додатково: сухофрукти, горіхи, ізюм
- за смаком
Як готувати: Гріючи молоко на
слабкому вогні, висипаємо в нього цукор і ванілін, безперервно помішуючи.
Додаємо масло, розтоплене на водяній бані. Потім додаємо до суміші какао і сухе
молоко, як і раніше, безперервно помішуючи. Отриману суміш залишаємо на
повільному вогні ще 15 хвилин. Наприкінці, за бажанням, можна додати до суміші
горіхи, родзинки або подрібнені в блендері сухофрукти. Після чого охолоджуємо
шоколад ,щоб застиг.
Немає коментарів:
Дописати коментар